sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Sunnuntain päiväretki.

Tänään lähdettiin kokeilemaan purjehdusta ihan omalla porukalla. Vähän ainakin minua jännitti lähteä ilman "opettajia" mutta hyvin reissu meni.

Alkuun tehtiin tietty tarkastukset ja laitettiin genoa 1 (isohko etupurje) paikoilleen. Se sujui ihan ongelmitta, mutta kun piti laittaa vielä isopurje lähtökuntoon iski täydellinen muistikatkos, missäs se ison nostin onkaan? Pienen (eikä ihan niinkään pienen...) etsimisen jälkeen löydettiin nostin, siellä se puomin päässä oli kiinni missä pitikin olla. EHKÄ seuraavalla kerralla jo muistetaan tämä asia.
Nätisti saatiin Amélie irti laiturista ja päästiin moottorilla ajellen väylälle. Sitten vaan purjeet ylös ja menoksi. No tuultahan ei tosin juurikaan ollut. Kierrettiin sitten pari kertaa Svartholmenin saari ympäri  ja toisella kierroksella kun ei juurikaan tuullut, niin syötiin sitten vuorotellen. Saaren eteläpäässä oli hyvä tuuli, siinä kohtaa päästiin jopa 4.5 solmun vauhtia. Jokainen sai vuorollaan myös kokeilla ohjaamista, kuten kuvista näkyy. Tosin valokuvaaja (Sini) onnistui kameran välttämään.
  
Saatiin kyllä hyvää harjoitusta halssin vaihdosta, kun tuuli tuli hyvin eri suunnista. Parin tunnin purjehdusharjoittelun jälkeen otettiin purjeet alas ja köli ylös ja ajeltiin moottorilla laituriin. Laiturissa ollessa sitten keiteltiin vielä kahvit ja nautittiin ne auringonpaisteessa sitloodassa.


Pia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti