lauantai 3. syyskuuta 2011

Miten tässä nyt näin kävi?

Eräänä sumuisena iltana se sitten iski, venehulluus. Nimittäin purjevenehulluus. Ei siitä asiasta sitten irti päästy, ennenkuin venettä oli käyty katsomassa. Ja netistähän niitä löytyi ja katsottiin. Yksi kaunis lauantaipäivä lähdettiin oikein livenä veneitä ihmettelemään ja näin sitten löydettiin Amelie.

Siis mitäänhän emme purjeveneistä tiedä, vielä, mutta jotenkin Amelie jo ensimmäisellä kerralla vakuutti, että haluaa olla meidän perheemme uusi jäsen. Ehkä se oli sitä "rakkautta ensi silmäyksellä" tms.

Purjeveneen myyjä on ystävällisesti luvannut hieman meitä avustaa, kun harjoittelemme ensimmäistä purjehdusta, joka toivottavasti tapahtuu jo lähiaikoina. Olemme saaneet kyllä seikkaperäisen selostuksen veneen ominaisuuksista ja kaikesta muusta, mutta alussa olemme siinä kuinka opimme tuntemaan tämän perheemme uuden jäsenen oikein kunnolla.

Vielä on muutama selvitettävä mutka matkassa ennenkuin pääsemme täysillä nauttimaan veneestä eli VHF tutkinto pitää yhden miehistön jäsenen suorittaa ja hakea radiolupa, koska veneessä on VHF DSC radio ja tutka. Sen lisäksi olemme menossa saaristolaivurikurssille hieman navigointia oppimaan ja jatkossa tämän jälkeen toivottavasti myös rannikkolaivurikurssi tulee suoritettua.


Pasi, Pia, Sini ja SamiEi kommentteja:

Lähetä kommentti