lauantai 10. syyskuuta 2011

Ensimmäinen purjehdus

Tänään pääsimme ensimmäisen kerran kokeilemaan purjehdusta. Oppaina meillä olivat myyjä ja myyjän ystävä. Heti alusta lähtien saimme tehdä kaiken ihan itse, opettajat vain neuvoivat vierestä. Alkuun tehtiin veneen lähtötarkastus, tässä nyt sen enempää yksityiskohtiin menemättä.

Tarkastuksen jälkeen kone käyntiin ja isäntä ruoriin. Purjeet valmisteltiin nostokuntoon jo laiturissa, ettei tarvitse ekakertalaisten merellä säätää. Hienosti venettä kolhimatta päästiin laiturista ja merelle päin. Nostettiin siinä sitten purjeet ja lähdettiin matkaan, hieman vain oli heikko tuuli (n 4 m/s) joten vauhti ei päätä huimannut.

Harjoiteltiin siinä sitten kryssimistä (luovimista) ja hieman matkaa purjehdittuamme, ankkuroimistakin. Kun oli ankkuroiduttu, niin emäntä tutustui pentterin (veneen keittiö) saloihin eli keiteltiin siinä sitten kahvit ja kokeiltiin samalla miten kaasu-uuni toimii. Ja eikun syömään, taisi olla lasten mielestä retken kohokohta. Tosin Sami oli sitä mieltä, että olisi voitu jäädä vaikka yöksi nukkumaan veneeseen. Kahvittelun jälkeen seurasi ankkurin nosto ja paluumatka sujui moottorilla, kun tuuli tyyntyi. Ja laituriinkin päästiin takaisin kerralla, ilman kolhuja. Ja sitten vielä lisää kuvia reissusta.1 kommentti:

  1. Kaikki muut kuvat paitsi tuo viimeinen tässä blogitekstissä ovat ©Sini, ei kopiointia!

    VastaaPoista