tiistai 13. kesäkuuta 2017

Viikonloppu Pähkinäisissä

Lauantaina oli allekirjoittaneen syntymäpäivä. Lähdettiin merelle sitä viettämään. Suunnattiin vallitsevien tuuliolosuhteiden ja ennusteiden mukaisesti Pähkinäisiin. Matkaan meni kolmisen tuntia, mentiin se koneella kun ei juurikaan tuullut.. Onneksi paistoi aurinko. Oli lämmin olla hihattomalla sprayhoodin suojassa. Seuraavalla kerralla kannattanee panostaa käsien rasvaukseen, ne kohdat vähän kärähti mihin suojavoide ei osunut, muuten hyvä.

Perillä meinattiin että olis kiva saunoa, No Pähkinäisiin kannattaa kyllä varata sauna etukäteen. Tai olis me sunnuntaina klo 12 päästy, mutta ajateltiin että lähdetään silloin kohti Turkua. Näin jälkikäteen ajatellen olisi vaan kannattanut ottaa se sauna.

No vietettiin iltaa "perinteisin" menoin. Grillattiin ruokaa ja kun ilta tyyntyi ihan pläkäksi istuskeltiin sitloodassa. Tytärkin soitti, lupasi tulla heinäkuussa meidän kanssa purjehtimaan.
Sunnuntaina nukuttiin pitkään eikä todellakaan pidetty kiirettä lähtemisen kanssa, Satoi vettäkin ihan kiitettävästi. Muutkin tuntuivat satamassa odottavan sitä tuulta, jota ei kyllä tullut. Lähdettiin sitten siinä vähän ennen puolta päivää kohti Turkua. Pysähdyttiin tyhjentämään septi. Onneksi sade loppui, muuten olisi ollut aika kurja kotimatka. Koko matka kotiinpäin mentiin taas koneella. Edes Airistolla ei tuullut.

Satamassa pakattiin auto. Se ei sitten halunnut käynnistyä. Pasi haki veneen starttiakun ja kaapelit, saatiin auto käyntiin ja ajeltiin kotiin motonetin kautta, ei sammutettu autoa uudelleen ennen kotipihaa. Sellainen "purjehdusreissu" tällä kertaa, mutta tulipa raitista meri-ilmaa ja aurinkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti