tiistai 20. kesäkuuta 2017

Auringonpalvontaa Dalskärissä

Katseltiin taas viikonlopun tuuliennustetta. Lauantaiksihan oli luvattu hellettä ja sunnuntaiksi mukavaakin tuulta. Lähdettiin Dalskäriin viettämään viikonloppua.

Koneella menomatka, ihailtiin siinä matkalla sitten Elektraa, Nauvon uutta sähköistä lauttaa. Eipä näkynyt muillakaan purjeveneillä purjeita. Aivan matkan loppuvaiheessa tuuli vähän virisi, mutta sitten piti jo alkaa nostamaan köliä ja miettimään rantautumista.
Vanhan lautan Falcon ja uuden Elektran kokoero on valtava

Vielä ei Elektra ottanut ketään kyytiin
Dalskärissä oli jo jokunen vene ennen meitä. Suosittu paikka, illan mittaan veneitä tuli lisää, loppujen lopuksi taisi olla 12 purjevenettä ja 4 moottorivenettä.
Meillä oli grillattavaa mukana, mutta ihan ensiksi tehtiin kuohuviinipiknik etelärannalle. Otettiin siis pullo ja lasit mukaan ja mentiin nauttimaan auringonpaisteesta etelärannan hienoille kallioille. Sitten vasta ruuan laittoon. Hyvin maistui ruoka ja testaamani tofukin oli syötävää. Loppuilta istuskeltiin auringonpaisteessa sitloodassa ja siinä tuli niin lämmin että piti käydä ihan meressä jäähdyttelemässä. Pasikin kävi kastautumassa, vaikkei yleensä mene meriveteen vapaaehtoisesti alle 25 asteen lämpötilassa.

Sunnuntaiaamuna nukutti pitkään. Aamiainen nautittiin ulkona. Enää ei paistanut mutta ei kauhean kylmäkään ollut. Laguunissa tuuli mutta vain hieman. Lähdettyämme sen suojasta pois, ulkopuolella olikin kunnon tuuli. Eikun köli alas ja purjeet ylös ja kohti Turkua.
Koko kotimatka siis purjeilla ja vähän piti ottaa leikkimielistä kisaa kanssapurjehtijoiden kanssa, ettei nyt ihan itseä pienempi vene pääse ohi ja saimme me yhden kiinni ja ohikin päästiin, vaikka vastapuolella selvästi yritettiin pistää kampoihin.
Kiva reissu, Dalskär on yksi meidän suosikki retkipaikkoja saaristomerellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti