maanantai 14. syyskuuta 2015

Tuulisii, nää päivät on olleet tuulisii

Viikonloppuna oltiin taas reissussa. Nyt ei voi kyllä valittaa tuulen puutteesta. Koska oli ennusteena kaakonpuoleista tuulta, niin suuntasimme Näsbyhyn. Matkalla sinne oli suurin todennäköisyys päästä purjehtimaan mennen tullen.
Lauantai olikin niin hieno päivä, että Airistolla oli ihan ruuhkaa. Purjeveneitä, moottoriveneitä, tankkereita ja armeijan venekin nähtiin.
Lähdimme liikenteeseen isolla ja jennalla. Orhisaaren tietämillä tuulen suunta muuttui edulliseksi spinnulle ja senhän me sitten nostimme. Tällä kertaa myös moni muu oli päätynyt samaan ja näimmekin iloksemme monta värikästä purjetta.
Huomaa että syksy on tullut, nähtiin komea parvi joutsenia kerääntyneenä yhteen ja sitten ne tekivät vielä hienon ohilennon. Sitä en vain ehtinyt kuvaamaan kun piti pysyä pois tankkerin reitiltä.

Innamon paikkeilla menin natisemaan jotain siitä että on se kumma kun ennustetaan 5-9 m/s niin tulee vain se 5-6 m/s. Olisi pitänyt olla hiljaa vaan. Hetken oli vieläkin hiljaisempaa ja sitten voimistui. Välillä mentiin jo sellaisessa kryssikulmassa, että ihan hirvitti ja mulla alkoikin loppua taito ohjata. Vaihdettiin paikkoja ja hetken päästä brootsattiin. Mutta niin teki pari muutakin venettä, tuulenpuuska yllätti siis muitakin. Spinnu alas ja loppumatka vauhdilla taas isolla ja jennalla.
Näsbyssä oli mukavasti tilaa kun pääsimme perille. Sauna oli syksyaikataulussa vasta klo 19 jälkeen, joten teimme ruokaa ensin. Saunan jälkeen istuimme hetken ihailemassa kaunista iltaa, mutta itikat pakottivat veneen suojiin. Yö oli rauhallinen.
Sunnuntaina heräilimme rauhassa. Tuuliennuste oli sen verran muuttunut edellisestä päivästä, että olisikin 7-11 m/s kaakonpuoleista. Suunnittelimme että nostamme ison seuraksi sitten fokan. Alkumatkan kapeikot mentiin koneella ja sen jälkeen purjeet ylös. Iso ja fokka olivat oikea valinta, ei paljon tarvinnut kryssiä sai nauttia vauhdista vaan.
Finnlinesin onnistuimme jälleen kohtaamaan väylän kapeimmalla kohdalla, se vei meiltä tuulen hetkeksi. Muuten oli kyllä huippuvauhtinen päivä. Ja Airistolla oli veneitä kuin kesäsunnuntaina. Taisi olla tämän kauden vauhdikkaimmat purjehduspäivät tässä. Kohta pitää alkaa sitten suunnitella taas siirtoa talvitelakalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti