maanantai 4. toukokuuta 2015

Vappu + viikonloppu telakkahommissa

On taas se aika vuodesta kun hommia riittää aamusta iltaan ennenkuin saadaan vene laskukuntoon. Laskupäivä on jo sovittuna keskiviikoksi 6.5. joten viime viikonloppuna oli vapusta huolimatta paljon tekemistä.

Vappuaattona Pasi olikin telakalla hommissa ja vapunpäivänä jatkettiin yhdessä. Kutsuttiin Teppokin avuksi telineitä purkamaan ja kolmestaan ne saatiinkin nopeasti hoidettua.
Sen jälkeen alkoi armoton pesu-urakka. Talven aikana kertyy likaa ihan kiitettävästi kannelle. Ensin imuroitiin pahimmat, sen jälkeen huuhtelu ja sitten pestiin ensin keltaisuuden poistoaineella ja sen jälkeen karhennettulle kannelle tarkoitetulla pesuaineella.
Kaikki uudet tiivistetyt kohdat katossa pitivät. Uusia vuotokohtia löytyi, aurikopaneelin johdon reiästä pääsee vettä sisälle ja vähän myös varauloskäynnin luukun tiiviste vuotaa. Mutta muuten tuntuu olevan hyvät tiivistykset joka paikassa.

Lauantaina oli vuorossa vahausta ja kylkien pesua. Välillä pidettiin sadetta ja käytiin kotona syömässä.
Sunnuntaina urakoitiin sitten kylkien vahaus ja minä hoitelin kannella lauantaina kesken jääneet kohdat. Myrkkymaaliakin saatiin pohjaan laitettua ja sinkit vaihdettua. Tein myös sitloodan laatikoissa inventaarion ja tyhjensin ne ja pyyhin pohjalta pahimmat "pölyt" ja roskat. Sitähän ei meidän aikana olekaan tehty. Tuli siinä mieleen, että ensi keväänä laatikot tyhjennetään samalla kun hoidetaan kannen pesu niin pääsee sinne laatikoihinkin harjalla, nyt ei enää viitsinyt kun luutulla käydä läpi, kun olisi tullut niin järjettömän likaista ruostevettä ulos...
Veneen sisällä olisi vähän imurointi ja siivoushommia tiedossa. Verhot, patjat ja kaikki tavarat on vielä varastossa. Pasi meni tänään laittamaan mastoa nostokuntoon keskiviikkoa varten ja luultavimmin tungetaan sitten keskiviikoksi minun auto täyteen veneeseen menevää tavaraa jonka voi sitten laskun jälkeen nostella veneeseen.

Tulevan viikonlopun säästä nyt sitten vähän riippuu siirron ajankohta ja kesto, mutta alustavasti ollaan suunniteltu että lauantaina lähdetään aamulla kohti Turkua ja jos on kaunis ilma, niin yövytään matkalla.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti