sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Kohti levätöntä merta

Kasnäsistä oli suunnitelmana siirtyä Helsingholmeniin. Sinne on niin lyhyt matka, että emme pitäneet kiirettä lähdön kanssa. Högsåran kohdalla nostimme purjeet ja tuultakin oli mukavasti. Sen verran paljon, että teimme pikapäätöksen jättää Helsingholmen väliin ja jatkaa matkaa tuulen mukaan, kohti Dalskäriä.
Ihan levätöntä ei ollut sielläkään, mutta paljon vähemmän levää kuitenkin. Uimme veneen perästä ja teinit ottivat fendarit pesuun ja kelluivat niiden kanssa laguunin toiselle rannalle asti.
Pääsimme vihdoin viimein grillaamaan ruokaa, eikä tarvinnut tuskitella veneen kuumuudessa, paitsi ne perunat. Dalskärin uusi grillipaikka on oikein mainio. Teimme myös loppulomaa eli ensi viikkoa koskevat suunnitelmat uusiksi ja päätimme lähteä Uudenkaupungin suuntaan, vaikkei sinne tällä lomalla pitänyt ehtiä. Mutta olemme kuulleet että siellä ei ole levää, joten se(kin) ratkaisi asian.
Sunnuntaiaamuna heräsimme kellon soittoon, suunnitelmana lähteä ajoissa kohti puolen matkan "krouvia" eli Iniötä. Matka sujui vaihtelevan hiljaisissa tuulissa. Ihan lopuksi kun tulimme perille Iniön  Norrbyn satamaan tuuli kyllä ihan riittävästi. Onneksi laiturilla oli avuliaita kanssapurjehtijoita, jotka näyttivät meille paikan valmiiksi.
Kävimme kaupassa ja sen jälkeen uudessa hienossa saunassa. Teineillä oli tiskivuoro, jonka jälkeen ruuanlaittovuoro olikin sataman kahvilan kokeilla, todella hyvät pekonihampurilaiset syötiin joka iikka. Viimeiset levälautat bongasimme Vandrockin tietämillä (nekin hyvin pieniä) ja sen jälkeen ei ole ollut levästä havaintoja.
Huomenna jatkamme kohti Katavakaria ja vietämme siis tulevan lomaviikon siellä suunnassa, ilman sen tarkempia suunnitelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti