maanantai 7. heinäkuuta 2014

Kerran vielä Dalskäriin

Viikonloppuna käytiin taas merellä, tällä kertaa matkassa oli minun lisäkseni Sini, Sami, Emil ja Teppo. Pia oli järjestänyt itselleen ja siskolleen muuta (muka tärkeämpää kuin purjehdus) ohjelmaa.

Lauantaiaamuna päästiin noin klo 10.30 liikkeelle, Sini ajoi veneen pois laiturista ja samalla hiukan harjoiteltiin veneellä peruuttamista kun peruuttamisessa on ollut pientä hapuilua. Mutta hienosti se peruuttaminen poijujen väliin meni.
Airstolla nostettiin iso ja jenna. Teppo ohjasi suurimman osan matkasta ja minä säädin purjeita ja Sami toimi keulamiehenä. Mentiin kryssimällä Nauvon losseille ja siellä laskettiin purjeet kun tuuli vain pysyi vastaisena ja teinit alkoi jo osoittamaan hyytymisen merkkejä. Suuntana meillä oli siis Dalskär, koska Emil ei siellä ollut käynyt ja halusi myös nähdä saaren.
Ankkuroituminen meni jo ihan rutiinilla vaikka, ihme kyllä, kukaan ei tullut vastaanottamaan keulaköysiä. Sini oli keulaköysityttö ja Sami ankkuripoika, itse hoidin ohjaamisen.

Saareen oli tullut uusi asiallisen näköinen "Metsähallitus" merkkinen grilli / puun poltto paikka, siinä paistettiin pihvit ja kasvikset ja nautittiin sen äärellä ruoka. Ruuan jälkeen teinit kävi uimassa veneen perästä ja totesivat että vesi on vielä liian kylmää (n. 16°C) lähteä sukeltamaan vedenalaiseen patsaspuistoon.
Illalla pelattiin korttia ja Blokusta ja käytiin välilllä iltakävelyllä pohjoisen puoleisella rannalla.

Aamuyöllä neljän aikaan tuuli kääntyi itään ja nostimet kolisi mastoon niin ärsyttävästi että oli pakko käydä siirtämässä ne kiinni mantookivaijeriin, hetken aikaa perästä kuului loiskahtelua mutta se muuttui jossain vaiheessa vain venettä keinuttavksi aalloiksi. Kaikesta huolimatta tuli nukuttua aika hyvin.
Aamupalan jälkeen hetki veneen siivousta ja järjestelyä, sillä aikaa Sami, Teppo ja Emil kävivät vielä kuvaamassa saarella. Laitoin keulaan springinarun niin oli helppo lähteä vaikka edelleen tuuli idästä ja se työnsi venettä sivusta. Sami otti keulaköyden, Sini ohjasi venettä ja minä nostin ankkurin. Heti kun keulaköydet oli järjestelty ynnä muut valmistelut oli tehty nostettiin purjeet, taas iso ja jenna. Sini ajoi lähes koko matkan ja minä säädin purjeita, muut keskittyivät lähinnä polttamaan nahkaansa. Oli hienot tuuliolosuhteet, päästiin yhdellä halssilla koko matka ja varsin reipasta vauhtia. Laiturointi meni loistavasti, ei valittamista miehistöstä.
Ihan mukava reissu, launtaina matkalla oli viileää mutta saaressa oli lämmintä ja sunnuntaina oli koko matka tosi lämmin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti