torstai 20. kesäkuuta 2013

Juhannusreissulla - Seili

Allekirjoittaneella on tässä juhannusviikolla lomaa, niin reissuunhan sitä on lähdettävä. Alkupätkän viikosta ajeltiin pikareissu itä-suomeen ja kotiuduttiin pohjois-savon kautta, kun kävimme tutustumassa Sinin tulevaan lukioon Rautalammilla.

Keskiviikkona tehtiin valmisteluita eli käytiin kaupassa ja hoidettiin asioita. Myöhäiseen iltapäiväänhän se matkaanlähtö  meni, mutta suunnitelmissa olikin tulla ensimmäinen etappi Seiliin yöksi.
Tuulet olivat suotuisat, joten pääsimme purjeilla koko matkan, lähdöt tietty koneella mutta muuten. Matkalla bongattiin Baltic princessa ja Grace. Ja myöhemmin illalla vielä Seilissä tuntuivat kyseisten alusten aallot kun menivät jälleen ohi.


Itsekin innostuin tarttumaan ruoriin ja kokeilemaan ohjaamista, hyvinhän se sujui, oli kiva tuuli ja käännöksetkin onnistuivat ilman että olisi ihan vauhti loppunut veneestä kokonaan. Hyvin oli trimmatut purjeet.
 Yhdeksän maissa illalla saavuimme kohteeseen, yksi ainoa vene meidän lisäksi laiturissa. Nuoriso kävi tutustumassa lähimaastoon, mutta paljon muuta ei jaksettukaan kun oli jo sen verran myöhä.


Torstai aamu valkeni täällä Seilissä sateisena, kuten oli luvattukin. Aamupalan jälkeen on tarkoitus lähteä purjehtimaan kohti Helsingholmenia, joka on reissun kakkosetappi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti