perjantai 21. kesäkuuta 2013

Juhannusreissulla - Helsingholm

Toisen purjehduspäivän suunnitelmana oli siis purjehtia Seilistä Helsingholmeniin. Saaresta olimme kuulleet pelkkää hyvää ja viime kesänä jo oli tarkoitus tutustua mutta emme ehtineet, joten päätimme viettää juhannusreissumme toisen yön siellä.


Melkoisen tuulista oli kun lähdimme seilistä. Kapteenin "aattelin että pitää varmaan vähän reivata" MUTTA ei sitten reivattukaan lausahdus ei kauheasti naurattanut siinä vaiheessa kun vasen kylki puhdistui meressä. Iso vauhdilla alas ja matka jatkui moottorin ja itse skuuttavan fokan kanssa.

Sprayhoodin alla suojassa roiskeilta
Gullkronan aallokkoa

Vastatuulessa laskimme fokankin ja moottorilla loppumatka. Gullkronan selällä kyyti oli vasta-aallokossa melkoisen möykkyistä menoa, mutta matkaa oli niin vähän, että sen kesti kyllä. Perillä kohteessa suunnilleen 4 tunnin matkaamisen jälkeen.

Helsingholmin metsikköä

Pohjoispuolen kallioita

Saunan saimme huomiseksi aamuksi, kun tämä ilta oli jo täyteen buukattu. Veneitä on meidän jälkeen saapunut tasaiseen tahtiin  lisää koko ajan. Ostimme iltapalaksi savukalaa, oli muuten tosi hyvää lohta ja pikkupikku kampelaa.Kissasta tuli heti Samin kaveri


Huominen matkaeväs on tehty valmiiksi jääkaappiin, korttia tässä varmaan vielä pelaillaan ja nautitaan kauniistta kesäillasta.

Sataman tipu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti