tiistai 2. kesäkuuta 2020

Kausi 2020 alkuun, siirto Salosta Brännskärin kautta Turkuun

Kevät se meni vilahtaen ohi ja hieman oli jo pelko, että näinkö se korona rajoittaa purjehdusharrastusta. Ainoa mikä sitä tuntuu rajoittavan on tietysti aika. Ensin tehtiin urakalla hommia telakalla, minä vähän vähemmän ja Pasi vähän enemmän ja saatiin kuin saatiinkin vene veteen ennen kesäkuuta.

Veneen lasku sujuin odotetun reippaasti tällä kertaa ihan iltapäivällä eli ei tarvinnut yötä myöden odottaa. Laskupäivä oli torstai 28.5. Turo ja Teppo olivat taas mukana auttamassa. Saatiin sitten samalla reissulla purjeet myös kiinni ja valmisteltua vene lauantain siirtopurjehdusta varten.
Perjantaina Sami ajoi toisen auton Turkuun ja Pasin kanssa tulivat sitten toisella takaisin. Pihassa kun on se kolme autoa nykyään niin lastattiin ne molemmat vielä täyteen tavaraa ja vietiin telakalle. Eväshommat osin ulkoistin Samille eli pizzan paiston. Itse tein sitten perjantaina vielä lohesta rieskarullia ja kaalisalaattia.
Yhdeksän aikoihin lauantaina päästiin starttaamaan. Aurinko paistoi ja tuulikin ihan mukavasti. Angelniemen jälkeen nostettiin purjeet ja loppumatka sujuikin purjehtien Brännskäriin asti. Välillä oli takamyötäinen ja välillä vähän sivusta. Loppumatkalla tuuli sen verran kovaa, että pelkän ison voimalla päästiin eteenpäin.
Brännskärissä oli laituri aivan täynnä, tai ainakin siltä se näytti. Kierreltiin siinä hetki kun yhden veneen kannelta heiluteltiin, että tulkaa tänne, siinä sitten kaksi purjevenettä teki meille tilaa väliinsä ja hyvin mahduttiin. Sanoivat että olivat katsoneet meidän veneen olevan sen verran pieni että mahdutaan hyvin siihen. Oli siellä kytiksellä käynyt pari isompaakin.
Satamamaksun maksamisen jälkeen Pasi pisti grillin tulille ja grillasi Samin kanssa meille kanaa. Minä vahdin perunakattilaa. Hyvin maistui ruoka ja Sami lähti sitten vähän kallioille kuvaamaan. Me nautimme auringosta veneen keulassa. Kuvausreissun jälkeen nuori mies päätti mennä uimaan, kun oli niin uhonnut. Keitettiin vähän kattilassa lämmintä vettä ja tehtiin ämpäriin suihkuvesi, tulipahan viime kesänä ostettu retkisuihku kokeiltua toimivaksi.
Uni maistui kyllä veneessä hyvin kaikille. Aamulla herättiin auringon paisteeseen. Toiset vähän vähemmän pirteinä kuin toiset. Vähän kyllä harmitti kun piti kotiinpäin lähteä, sen verran hienolta näytti keli. Kotimatka oli vastatuulta, minä nukuin salongin sohvalla ja perheen miehet hoitivat veneen ohjauksen Turkuun. Kotisatamassa tyhjennettiin vielä septi ennenkuin ajettiin vene omalle paikalleen. Siirto Turkuun sujui siis ongelmitta ja kausi 2020 on valmis alkamaan.

1 kommentti: