keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

Helteinen viikonvaihde Stenskärissä

Viikonlopuksi oli luvassa kaunista säätä, auringonpaistetta ja hieman tuulta. Päädytiin lähtemään Stenskäriin uuden saunan testaukseen. Lauantain menomatka olikin pelkkää koneajoa vastaiseen leppoisassa tuulessa auringon käristäessä talvenvalkoista nahkaa.
Stenskräriin tullessa yllätyimme hieman, kun Birskärin puolella olikin jo runsaasti moottoriveneitä, no onneksi Stenskärin laiturissa oli hyvin tilaa ja loppujen lopuksi pelkkiä purjeveneitä. Saimme sopivasti mukavan klo 20 saunavuoron, joten ehdimme hyvin reippailla luontopolulla ja grillata. Meidän grillissä oli hönkää sen verran, että siitä riitti naapuriveneellekin, heillä olisikin ollut haastetta grillailla ilman ritilää, jota ei etsinnöistä huolimatta tuntunut mistään löytyvän.
Luontopolulla olimme käyneet aiemminkin, mutta päädyttiin kuitenkin helteessä se kiertämään, tulipa vähän muutakin kuin pelkkää istumista lauantaipäivään. Illan kruunasi sauna ja uiminen. Pasi tosin ei uinut mutta kävi kastautumassa kuitenkin. Minä sen sijaan nautin rannan yksityisyydestä koko rahan edestä. Ei ole muuten turhaan kehuttu Stenskärin uutta saunaa, onhan se nyt mukavaa kun saa omassa rauhassa olla, eikä saunassakaan ollut moittimista, hyvät löylyt. Sauna on kyllä yksi saaristomeren parhaista, varsinkin sähkösaunaksi. Tässä saunassa ei ollut vedessä raudan makua.
Illalla istuttiin vielä sitloodassa, kunnes itikat häätivät meidät sisätiloihin, kovin myöhään ei kuitenkaan jaksettu valvoa.
Sunnuntaina nukuttiin pitkään, aurinko ei ihan sitloodaan paistanut, joten aamupala syötiin sisällä. Lähtössä oli helppoa kun avuliaat kanssaveneilijät ojentelivat köysiä laiturilta. Kotimatka taitettiin osin purjeilla, osin koneella. Hirvensalossa oli vielä septin tyhjennys. Ensin näytti ettei mahduta tyhjennyspaikalle kun siinä oli vene odottamassa maston laittoa, mutta pienellä säädöllä siihenkin mahdutiin ja saatiin septi tyhjennettyä. Sitten vielä veneen tyhjennys ja vettä tankkiin seuraavaa reissua varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti