sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kauden aloitus

Perjantaina töiden jälkeen ajoimme Pasin kanssa molemmat Turkuun ja jätimme toisen auton sinne odottamaan sunnuntainta. Samalla reissulla kävimme Ocean spiritissä hakemassa tilaamani viinilasit (sellaiset jotka menevät mukavasti sisäkkäin).

Lauantaina starttasimme kymmenen maissa Salosta kohti Dalskäriä. Suunnitelmana oli mennä sinne yöksi ja koska sää näytti mitä mainioimmalta päätimme näin tehdä.
Sinne jäi telakka
Kokkilan lossin jälkeen laskimme kölin ja periaatteessa olisimme voineet jo nostaa purjeet, sen verran vastaista oli, että emme sitten lähteneet luovimaan siinä "rännissä". Peimarinselällä oli enemmän tilaa, joten siellä sitten purjeet nostettiin. Jostain kumman syystä vauhti aina hyytyi toisellalla halssilla ja toinen veti älyttömän hyvin.
Gullkronan selältä ei tuullutkaan joten loppumatkan menimme taas koneella. Dalskärissä oli muutamia muitakin veneitä, joten rantautuminen onnistui hyvin kun rannalla oli köyden vastaanottaja.
Tehtiin ensin ruokaa, kun kaikilla oli nälkä ja sen jälkeen kiersimme saarta, Sami kun oli siellä ensimmäistä kertaa. Sami innostui tutkimaan saarta ihan itsekseenkin, oli kuulemma löytäny kivoja kalliosohvia missä voi nauttia auringosta. Ilta oli ihanan tyyni, vaikkei nyt mikään hirvittävän lämmin kuitenkaan.
Uudet viinilasit koekäytössä, huonosti toimi... tyhjenee lähes huomaamatta.
Grilli pydeen.
Parsaa ja possua.
Sunnuntaina heräilimme rauhassa ja ennen kymmentä olimme jo taas liikenteessä. Tuulta ei ollut nimeksikään, joten koneella mentiin. Pensarin pohjoispuolella meitä vastaan tuli alus todella hiljaa ja luulimme ensin että se on yhteysalus, kun Pensarissa oli laiturilla porukkaa odottamassa sitä. No lähemmäs kun pääsimme huomasimme ettei se juurikaan liiku ja on vielä ihmeellisesti tulossa meitä vastaan länsimerkin väärää puolta. Loppujen lopuksi alus paljastui Seiliksi ja se oli pysähdyksissä sen länsimerkin kohdalla kun aikoin ottaa sen kyytiinsä, korjattavaksi ehkä tai sitten se oli vähän väärässä paikassa ja aikoivat siirtää sitä, emme jääneet katsomaan.
Stormalön lossien kohdalla alkoi olla jo enemmän veneitä liikenteessä, mutta eipä juuri kukaan purjeilla edes yrittänyt, edelleen oli siis aika tuuletonta.
Syötiin siinä sitten pastaa vaudissa ja siivoiltiin sisätíloja. Mitä lähemmäs manteretta pääsimme, sitä lämpimämmäksi kävi ilma. Tammistossa mittari taisi näyttää jo 21 astetta. Laituriin ajo ei oikein sujunut kun molemmista takatolpista puuttuivat apuköydet, sain toisen laitettua ja saimme etuköyden kiinni, sitten alkoikin hikinen homma, että saimme metästettyä yhden vanhan köydenpätkän merestä ja laitettua myös toiseen takatolppaa apuköyden kiinni. Tuuli painoi venettä, mutta saimme köyden merestä ja homman hoidettua.

Sitten kamppeet autoon ja kohti Saloa ja telakkaa mistä toinen auto vielä haettiin pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti