sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Hellettä ja sadesäätä

Viikonlopuksi oli ennustettu lämmintä ja tuulistakin säätä, joten mitäpä sitä hyvää keliä mantereella tuhlaamaan kun vene on vedessä.
Lauantaiaamuna lähdettiin kohti Pähkinäisiä. Heti Airistolla iso ja jenna ylös. Sami ohjasi ja Pasi sääteli purjeita, minun osuudeksi jäi kuvata luontoa ja nauttia vauhdista.
Maisaareen menevällä kapealla reitillä jouduimme laskemaan jennan vähäksi aikaa, ja menimme pelkällä isolla ja koneen avustamana. Maisaaren jälkeen taas kone pois päältä ja jenna ylös, lähes Pähkinäisiin päästiin näin. Ihan viimeinen pätkä mentiin myötätuuleen isolla.
Pähkinäisten laituria oli uudistettu ja meidän tullessa tilaa oli vielä ruhtinaallisesti. Sami otti poijun, joten mulle jäi keulaköydet, laiturilta tuli apuja ja saatiin vene hienosti kiinni.

Käytiin maksamassa ja tokihan saunavuorot oli varattu (Pähkinäisten sauna on ehkä saaristomeren suosituin ja paras), joten ei päästy saunaan. Kävimme kävelemässsä luontopolkua, vähän omilla reiteillä kylläkin. Ja sitten nautittiin jäätelöt auringossa. Mun oli pakko mennä testaamaan meriveden lämpö (16°C) ja kyllähän se raikasti kun oli vähän hiki tullut kävelyllä. En muista kyllä koska viimeksi olisin näin aikaisin keväällä käynyt meressä pulahtamassa.
Illemmalla vielä esivalmisteltiin ruokaa veneellä ja mentiin grillipaikalle grillaamaan. Satuttiin sopivaan väliin ei ollut vielä ruuhkaa. Loppuillasta istuttiin ensin nauttimassa lämpimästä kelistä sitloodassa ja kun ei jaksettu enää siinä istuskella mentiin vielä salonkiin pelaamaan korttia.
Aamulla heräsimme ei niin aurinkoiseen keliin ja lähdön hetkellä kuuluin ukkosen jylinääkin jostain kauempaa. Kävimme tyhjentämässä septin ja kun siitä lähdimme alkoi tipahdella vettä taivaalta. Pitkälle ei päästy kun vettä tuli hetken aika kovaakin, sitten se taas loppui. Tuulta ei sitten ollutkaan tälle päivälle, joten ajelimme koneella kohti kotisatamaa. Airistollakaan ei tuullut, näimme vain muutaman purjeveneen yrittävän sinnikkäästi purjeilla eteenpäin.
Kotisatamaan rantautuminen onnistui täydellisesti. Olipa varsin onnistunut viikonloppu muutenkin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti