maanantai 30. syyskuuta 2013

Talvitelakalle

Viime viikonloppuna jäi purjehdukset väliin, kun oli muuta ohjelmaa. Tämän viikonlopun ohjelmaan kuuluikin sitten Amelién siirto Turusta Saloon. Viime vuonna siirrettiin viikkoa myöhemmin ja sen jälkeen vene lillui Salojoessa jonkun aikaa, ennenkuin saatiin se nostettua. Nostamattomuus ei johtunut meistä, vaan odottelimme paikkamme vapautumista.

No tänä vuonna sitten nostoautolle sopi parhaiten sunnuntai, joten nostovalmisteluille ei jäänyt juurikaan aikaa sen jälkeen kun olimme saaneet veneen tuotua Saloon. Sehän tiesi aikaista nousua, kun matkaan oli varattava yhdeksän tuntia.

Lauantai aamuna heräsimme kuudelta. Samikin nousi ja oli lähdössä mukaan mutta viime hetkellä päätti kuitenkin jäädä kotiin kun tajusi että veneellä menee koko päivä. Halikossa olimme jo ennen seitsemää ja Teppo lähti taas kuskaamaan meidät Turkuun. Satamassa oli hiljaista. Saimme tavarat nopsasti veneeseen ja starttasimme aikalailla klo 8 aikaan.

Airistolla nostimme purjeet. Ison sekä jennan. Pääsimme mukavasti purjeilla Nauvon lossien ohi ja melkein Paraisille asti, sitten laskimme purjeet kun tiedossa oli vastatuuli osuus. Muitakin veneitä näimme, mutta melkoisen hiljaista oli.

Matkalla näimme kuusi merikotkaa, saman verran siis yhden päivän aikana mitä koko kesälomareissun aikana, on ne vaan hienon näköisiä.

Loppumatkasta ei juurikaan ole kerrottavaa. Tuuli oli kylmä ja se oli suoraan vastainen. Lämmintä juomaa kului. Evääksi olin tehnyt pizzaa, se kun on täyttävä ja sitä voi syödä kylmänäkin.

Perillä Salossa olimme klo 17 eli sen yhdekän tunnin jälkeen. Pakkasimme jennan, irroitimme ja pakkasimme ison. Ruokatavarat pakattiin myös pois veneestä. Kaikki muu sai vielä jäädä. Viettiin Teppo kotiinsa ja tultiin kääntymään kotona, Pasi otti vielä moottorinhuolto välineet mukaan ja lähti takaisin telakalle huoltamaan moottorin.

Sunnuntaina Pasi lähti telakalle heti aamusta. Nosto oli sovittu klo 12, mutta arvasimme sen aikaistuvan kuitenkin. Aamun aikana Pasi oli sitten irroittanut puomin ja valmistellut maston nostoa varten sekä irroitellut rikin köydet. Klo 11 aikaan sitten mun puhelin soi, että joko kohta tuut nostokuski tuli juuri. Olin pakannut omaan autoon valmiiksi Pasin unohtamat tikkaat sekä muuta tarpeellista, joten lähdin saman tien telakalle.

Teppokin oli ehtinyt avuksi telakalle ja yksi toinen vene nostettiin ennen meidän venettä. Sen jälkeen sitten olikin meidän maston ja veneen vuoro. Klo 12 aikaan Amelié olikin jo telineellään ja päästiin vielä siirtämään masto niille tarkoitettuun katokseen. Siinä sitten ajettiin pakkasnesteet koneeseen ja sen jälkeen pakkailin tavaroita autoon ja Pasi alkoi pesemään pohjaa. Pohjan ja kannen pesua joutuu kyllä jatkamaan vielä huomenissa kun vesiletkun liitin ei pitänyt ja vettä vuoti maahan niin paljon, ettei Pasi viitsinyt pestä enempää.

Veneessä on vielä jonkin verran tavaraa mitä sieltä pitää tuoda pois, mutta niitä onneksi ehtii tässä viikollakin kuskailla. Ensi viikonlopun suunnitelmissa olisi sitten vielä talvikatoksen rakennus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti