lauantai 12. huhtikuuta 2014

Veneilykausi alkoi

Tänään alkoi virallisesti veneilykausi, oli telakkapäivä ja telakalla nostettiin lippu. Ohjelmassa sammuttimien katsastusta, veneiden katsastusta, mastotelineiden pressujen poisto, siivoilua, venetarvike kirppistä.

Amélien sammuttimet 2 kpl tuli katsastettua tosin toinen oli vanha sekä sen paineet oli kadonnut niin ostin sitten samalla yhden uuden.
Olin sopinut veneen peruskatsastuksen koska moottori tuli vaihdettua viime kauden alussa. Samalla vauhdilla sitten tehtiin vuosikatsastuskin. Katsastuksessa ei mitään ihmeempää huomautettavaa löytynyt.

Kirppikseltä tartui mukaan yksi ankkuri, vara-ankkuriksi ajattelin, nykyinen vara-ankkuri (naara-ankkuri) pitää huonosti ainakin savessa. Uusi vanha ankkuri on 13kg Danforth-ankkuri eikä hinta päätä huimannut, maksoi peräti 4 euroa, myynnissä olisi ollut isompikin 6 euroa mutta veneestä sille ei olisi löytynyt kätevää paikkaa.
Perinteinen grillimakkarakin oli ostettava ja taas seuran kassaan kilahti muutama lantti, mutta kyllä se vaan maistuu telakalla hyvältä.
Auttelin myös toisen mastosuojan pressujen poistossa, tai oikeastaan rullattiin ne vain ylös niin syksyllä on taas helppo laskea pressut alas.
Tästä taas varmaan blogin päivtystahti kiihtyy, merellä ei pahemmin jäitä enään ole joten sen puoleen veneen voisi laskea vaikka heti. Pientä huoltoa ja puunausta kuitenkin ensin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti