maanantai 9. syyskuuta 2013

Kesäistä keliä syyskuussa

Vaikka ollaan Pasin kanssa molemmat vielä vähän puolikuntoisia, niin päätettiin silti että lauantaina lähdetään veneilemään. Sami jäi kotiin.


Ajeltiin kohti Turkua ja sää näytti oikein hyvältä. Turussa olikin sitten hirveä sumu, Hirvensaloon menevältä sillalta ei näkynyt satamaan ollenkaan... sumu ei kuitenkaan ylettynyt rantaan asti, S-marinin telakalla paistoi aurinko.


Tosi paljon oli veneitä (enimmäkseen purjeveneitä) liikenteessä. Mutta hieno oli ilmakin. Luovittiin pitkin airistoa, minä ruorissa ja Pasi sääti purjeitä. Ennen Stormälöa piti päättää lähdetäänkö Korppooseen vai jonnekin muualle. Lähdettiin sitten Dalskäriin. Se on vaan niin hieno paikka.

Syksyn merkkejä ilmassa, muuttolintuparvi

Nauvon losseille asti päästiin purjeilla, sitten iski tuuleton kohta. Tässä vaiheessa bongasimme edestämme myös Matkalla merenneidoksi blogin Kaminamin. Pääsimme vähän niin kuin aitiopaikalta seuraamaan heidän menoaan, perässä emme toki pysyneet vaikka suunta olikin sama. Jouduimme tuulettomassa kohdassa auttamaan hieman koneella etenemistä, mutta hetken päästä tuuli virisi jälleen ja pääsimme purjeilla lopun matkaa.


Matkalla söimme vauhdissa salaattia lounaaksi. Rantautumisessa ei ollut vaikeuksia kun oli taas muita veneitä paikalla ja etuköysi tultiin ottamaan vastaan. Keitimme rauhassa sitten rantautumiskahvit ja söimme suklaamuffinseja. Mikäs niitä oli nauttiessa aurinkoisella kannella. Kahvien jälkeen kiersimme jälleen saarta, tällä kertaa sen pohjoisen puolen.


Loppuillan vietimme veneessä, istuimme sitloodassa niin pitkään kuin tarkenimme ja siirryimme sitten sisälle, ruokaa ei laitettu kun päivän salaatti oli sen verran täyttävää. Uni maistui pienestä liplatuksesta huolimatta.


Sunnuntaiaamuna heräilimme ajoissa. Aamupalan jälkeen lähdettiin matkaan. Pasi joutui sitten irroittamaan toisen keulaköyden, kun mun mielestä kallio oli vähän turhan liukas.


Aivan alkumatkasta tuuli hiukan, mutta se hiipui ihan täysin Pensarin pohjoispuolella, joten otimme suosiolla koneen käyttöön. Söimme jälleen vauhdissa, sitä salaattia kun tuli taas hieman reiluhko annos. Tuulta ei ollut airistollakaan, joten minä ajoin ja Pasi laski / kasasi purjeet ja laitteli köydet pois. Oli muuten niin lämmin, että sortseillakin olisi pärjännyt, pitkähihaiset jouduttiin heittämään pois jo alkumatkasta. Veneen lämpömittari näytti +25 parhaimmillaan.


Rantautuminen onnistui kotisatamassa hyvin. Testasimme uutta taktiikkaa, että pysähdymme takatolpille ja kiinnitämme molemmat takaköydet ensin ja sen jälkeen minä menen vasta eteen valmistautumaan etuköyden laittoon. Vähän oli säätöä, mutta onneksi ei tuullut paljoakaan, niin onnistui. Tällä kertaa myös jennan taittelu meni kaikkien taiteen sääntöjen mukaan myös minulta, aikaisemmin on ollut "hieman" hahmottamisvaikeuksia taittelussa.


Oli kyllä oikein onnistunut ja mukava viikonloppuretki. Lisää tälläisiä syyskelejä, kiitos.

2 kommenttia:

 1. Kiitos ja halaus Kaminamin seilauskuvien jakamisesta!

  Oli tosiaan mahtavat purjehduskelit viikonloppuna. Nyt ei harmita että pääsimme aloittamaan yöretkeilyn vasta viisi viikkoa sitten. Mekin konetimme vähän tuossa lossirännissä, mutta sitten mentiin taas ihan mukavasti kohti Kasnäsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan, bongattiin teidän muuten isopurjeen perusteella ja kiikarilla varmistettiin, sitten vähän kuvattin. Siinä rännissä tais kaikki joutua hetken menemään koneella oli sen verran olematon tuuli.

   Poista