maanantai 16. syyskuuta 2013

Mukavan tuulinen viikonloppu

Koska sääennuste näytti viikonlopuksi vielä mukavan aurinkoista ja tuulistakin keliä lähdettiin Pasin kanssa merelle. Ensin oli ajatuksena että olisi menty Velkuanmaalle, mutta sinne näytti yöksi luvattu itätuuli sopivan, joten päädyttiin Verkaniin tai Näsbyhyn. Lopullinen valinta tehtiin matkalla, samassa suuntaa kun ovat.

Aurinko helli meitä ja monia muita purjehtijoita lauantaina. Tuultakin oli mukavasti aina välillä ja välillä se sitten hetkittäin loppui lähes kokonaan. Isolla ja jennalla mentiin. Iltapäivä oli jo pitkällä kun olimme kohdassa missä piti päättää paikka, päädyimme menemään Verkaniin. Siellä oli hyvin tilaa ja pitkin iltaa tuli vielä lisääkin veneitä.

Nautimme viiniä terassilla, teimme veneessä ruokaa ja kävimme saunassa. Istuimme iltaa veneellä ja kävimme myös kuuntelemassa live musaa ravintolan puolella. Oikein mukava ilta siis.

Heräilimme sunnuntai aamuna yhdeksän maissa ja huomasimme heti, että tuulta on huomattavasti enemmän kuin lauantaina. Aamupalan jälkeen lähdimme septin kautta kohti Tammistoa. Oli kyllä varsin vauhdikas matka. Iso laitettiin jo lähdössä suosiolla ensimmäiseen reiviin ja eteen fokka. Nopeus oli yli 6 solmua lähes koko matkan, hetkellisesti hieman vähemmän kuin jouduimme väistämään Finnlinesia. Parhaimmillaan nopeudeksi taidettiin saada jopa 8 solmua.

Sunnuntaina purjehdittiin neljässä tunnissa kotiin kun edellisenä päivänä oli käytetty samaan matkaan 6 tuntia. Tuuli oli melkoisen kylmä, mutta ihan vielä ei pipoa tarvittu. Itsellä tosin kalsarit tuulihousujen alla olisivat varmasti estäneet loppuillan syväjäädytys olotilan, mutta eipähän tullut laitettua.

Lähdöt ja rantautumiset onnistuivat molempina päivinä hyvin ja muutenkin oli kaikinpuolin mukava viikonloppu. Itse en ole tulevana viikonloppuna lähdössä vesille, kun on muuta menoa, miehestä ja pojasta en vielä tiedä. Kuun vaihteessa on alustavasti suunniteltu siirtoa, katsotaan nyt vähän säiden mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti