sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Verhot veneeseen

Ensinnäkin on heti tunnustettava, että olen todella huono ompelemaan mitään, edes suoraa saumaa. Niistä yläasteen valinnaisista käsityötunneista kun on hieman aikaa. Sinillähän sitä luulis olevan taitoa ommella kun on käsityöt valinnaiseksi ottanut, mutta kun motivaatio ei riitä, niin kuten kuvistakin näkee... Pasihan ne verhot sitten joutui ompelemaan. Tekipähän sitten samalla vanhasta isopurjeen puomisuojasta ison varustekassin.

Vanhoista verhoista mallia kaavoille

Uusi verhokangas ja työkalut

Leikkaus on tarkkaa puuhaa

Suoraa tulee

Hyvin mahtuu pehmusteet uuteen kassiin.

Seuraavaksi vielä kuvia veneestä, miltä ne verhot sitten näyttää. Ja totuuden nimissä on kerrottava, että ihan kaikki ei onnistunut kerralla, vaan vessan verhot oli liian pienet, joten ne meni uusiksi ja karttapöydän ikkunan toinen pala oli liian suuri.

Kiinnityksestä sen verran, että salongin ja karttapöydän verhot kiinnitetään vaijerilla. Vessaan päädyttiin nyt laittamaan samanlainen tarrakiinnitys kun noihin etuikkunoihin. Etuikkunoissa ei aiemmin ole ollutkaan verhoja, joten ne onnistuivat kerralla kun insinööri ite otti mitat. Niihin tulee myös pieni nauha tarralla, jolla ne saa sitten nostettua ylös. Pentterin kohdalle ei laiteta verhoja ollenkaan, paloturvallisuussyistä.

Salongin verhot.

Etuikkunat

Pia

2 kommenttia:

  1. Hei! Onpa hyvännäköinen kangas ja siistiä työtä!
    Itsekin pitäisi ryhtyä samaan hommaan...

    t. Merituuli

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi. Kangas on ostettu anttilasta, tosin jo syksyllä 2011 kun vene hankittiin. Meni "hieman" aikaa ennenkuin saatiin nuo verhot aikaiseksi, mutta kyllä itsekin ollaan tyytyväisiä tulokseen.

    VastaaPoista