sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Turun vierasvenesatama

Kesäloma päätettiin Aurajokirantaan. Eipä ole koskaan tullut Turussa veneellä käytyä kun se on niin lähellä. Nythän syynä oli se, että siinä on hyvä nukkua kun on käyty Kakolan ruusussa syömässä. Hirvensalosta ajeltiin aurinkoisessa säässä noin puolitoista tuntia. Olimme varanneet paikankin varalti etukäteen, jos vaikka on ruuhkaa. No aika täyttä oli, ehkä olisi mahtunut ilman varaustakin. Päivällä ohimenevien veneiden aallot hiukan haittasivat, mutta voin sanoa, että yöllä ei tippaakaan ollut lätkytystä. Ja oli kyllä kaupunkisatamaksi erittäin rauhallinen.

Satamassa oli hyvät tilat, vessat heti konttorin takana ja Pasi oli saanut koodit sähköpostiin edellisenä päivänä. Sauna ja suihkuosasto jäi tällä kertaa katsomatta kun ei ehditty. Paikan sai klo 14 alkaen ja aika lailla siinä main oltiin perillä. Meidän vene oli juurikin sopivan pitkä takatolpilla varustettuun paikkaan, joten rantautuminenkin onnistui hyvin. Ensin istuskeltiin veneessä nauttimassa kauniista kesäsäästä ja klo 17 meillä oli pöytävaraus Kakolan ruusuun. Pasin syntymäpäivälahja käytiin siellä tuhlaamassa pois.

Funikulaarikin toimi ja ravintolan ruokahan oli aivan törkeän hyvää. Otettiin pienet pidot viinien kanssa. Siitä sitten vatsat pullollaan veneelle, jonne tuli minun Turussa asuva kaveri Jaana. Oltiin sovittu, että voisi käydä vaikka terassilla. Käytiinkin sitten hämähäkkiterassilla juomassa kannullinen Aperolia ja kuuntelemassa kakkupoikia. Aika paljon oli porukkaa liikenteessä, joten päädyttiin suosiolla "jatkoille" veneeseen. Ei tosin jaksettu kovin myöhään ja Jaanakin taisi klo 23 maissa jo lähteä tyttären kyydillä kotiin nukkumaan.

Aamullahan olisi saanut nukkua pitkään, mutta eipä nukuttanut. Lähdettiin sitten hyvissä ajoin ajelemaan kohti Hirvensaloa ja kotiin kierrettiin Ikean kautta. Tässäpä ne meidän tämän kesäloman reissut on paketissa. Vielä on toki viikonloppureissuja tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti