sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Päiväretki Pähkinäisiin 15.8.

Saimme houkuteltua Pasin kummit Kirstin ja Reijon kanssamme purjehdusreissulle. Varattiin Pähkinäisistä saunavuoro ja suunnattiin sinne. Menomatkalla paistateltiin päivää auringossa ja nautittiin kahvista ja voileivistä. Tuulta ei ollut, joten koneella mentiin.

Rantauduttuamme Pähkinäisiin, syötiin lounas. Tehtiin lohikeittoa ja olipas hyvää. Olin edellisenä iltana pilkkonut vihannekset valmiiksi ja kalat oli kuutioituna pakkasessa. Kala oli siis tuoretta kun laitettiin se edellisellä viikolla pakkaseen, mistään valmiista pakastekuutioista ei siis keittoa tehty.

Ruuan jälkeen sitten saunaan. Olisi ehkä voinut olla pidempikin vuoro kuin tunnin, mutta kyllä sekin riitti. Kirstin kanssa käytiin uimassa, hieman saunarantaan tuuli toi levää, mutta ei vielä mitenkään pahasti. Satamassa levää ei juurikaan näkynyt.

Saunan jälkeen keitettiin kahvit termariin ja lähdetiin kotimatkalle. Kahvit nautittiin sitten kulussa, hyvien pullien kanssa. Alkumatka oli edelleen tuuleton. Airistolle päästyämme tuulta oli hieman enemmän ja päätettiin että nostetaan purjeet. Minä styyrasin Airiston yli ja hieman jännitti kun etelästä tulivat peräkanaa Finnlines sekä  Baltic Queen ja Turun suunnasta Baltic Princess. Hieman koneella auttaen pääsimme Airiston toiseen laitaan ja hieman väylän ulkopuolelle, siitä oli hyvää jatkaa purjehdusta kohti Hirvensaloa.

Satamassa sain taas ajaa veneen laiturin, tämä oli nyt kolmas kerta peräkkäin, pikkuhiljaa alkaa sujua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti