torstai 20. heinäkuuta 2017

Suomenlahden ylitys Jussaröstä Dirhamiin

Kello soi kuudelta tiistaiaamuna Jussarössä. Emmekä olleet edes ensimmäiset jotka lähtivät. No meni meillä melkein kaksi tuntia saada itsemme lähtökuntoon. Septikin piti tyhjentää. Oli muuten toistaiseksi huonoin kelluva septi, tiivisteet vuotivat ja roiskivat joka pumppauksella tilkan ulos.
Jussarön majakka
Alkumatkasta jouduimme menemään vähän aikaa koneella, kun oli hyvin hiljainen vastatuuli. Hyvin vähän oli liikennettä etelään päin, laivoja nähtiin kyllä, mutta ei huviveneitä. Kun tuuli alkoi viriämään nostimme purjeet ja saimmekin purjehtia koko matkan Dirhamiin asti. Matkallahan ei ollut mitään nähtävää koska olimme avomerellä.
Perillä Dirhamissa olimme noin kuuden tunnin purjehduksen jälkeen, tunti nopeammin kuin arvioitiin. Loppumatka oli melkoista röykytystä kun Viron rannikolla on niin matalaa ja aallot ovat teräviä. Tuultahan oli parhaimmillaan jopa 10 m/s.
Dirhamissa ei oikeastaan ole mitään nähtävää. Rannassa on hyvä ravintola. Eihän sieltä mitään vegaanista saanut, mutta Sinikin sitten taipui syömään kalaa. Hyvät oli ruuat. Lähistöllä oli myös pieni kauppa, sieltä käytiin hakemassa paikallista leipää.
Vaikka satama on oikeastaan aallonmurtajan suojassa, niin navakka länsituuli osui satamaan aika lailla. Ei tehnyt mieli istua iltaa ulkona. Pelattiin sitten korttia veneessä. Dirhamista oli suunnitelmana siirtyä Haapsaluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti