sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Viikon tapahtumat telakalla

Viime viikon sunnuntaina (21.pv) sain apuvoimia telakalle kun Pia tuli mukaan, kyllä se huomattavasti nopeuttaa kun ei tarvitse yksin kaikkea nysvätä. Pia hioi kannen puuosia ja minä purin wc:n ja irroitin vanhan septiletkun. Saatiin hiukan matkaa uutta septiletkua ujutettua paikalleen.

Todistettavasti Piakin kävi veneellä rempaamassa.

Viikolla laitoin septin letkun paikoilleen ja maalasin vessan lattian valkoiseksi, myös pöntön alusvanerilevy sai uudet lakat päälle. Perjantaina laitoin wc:n osat takaisin paikoilleen, nyt ilman turhia letkuhärdelleitä. Vanhassa systeemissähän oli kolmitie ventiili jolla olisi voinut valita pöntön tyhjennyksen suoraan mereen tai säiliöön tosin venttiili oli rikki joten tyhjennys meni säiliöön, päätin poistaa koko virityksen kun en sitä viime vuonnakaan kaivannut.

Tältä se nyt näyttää, lattialevy vielä puuttuu.

Viikolla tarkistin myös paukkuliivit, eli punnitsin patruunat, tarkastin päiväykset laukaisulaitteesta ja testasin liivien tiiviys. Tarkistin samalla myös varaosasarjat. Kaikki kunnossa, ensi kaudelle pitää ostaa uudet laukaisulaitteet jos niitä vaan erikseen saa. Juu ja en puhaltanut liivejä täyteen, tajuhan siinä olis mennyt, vaan käytin paineilmakompuraa ja säädin paineen n.0,5bar jolla liivit täytettiin. Liivit oli koko päivän paineenalaisina ja illalla totesin että mitään havaittavaa vuotoa ei ole.

Liivit painetestissä.

Viikolla jatkoin myös kannella olevien puuosien hiontaa ja tänään laitoin niihin ensimmisen tiikkiöljy käsittelyn, huomenna uusiksi ja kesällä tarpeen mukaan. Vihdoinkin pääsin myös pohjan kolhujen korjauksessa ensimmäiseen primeri kerrokseen (siis 2-komponentti epoksimaalia), huomenna seuraava kerros.

Vasemmalla ennen hiontaa ja oikealla karkealla hionnalla.

Tähän sitten öljyt päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti