perjantai 4. toukokuuta 2012

Vesille laskun valmistelua

Tässä on viime päivät ahkerasti valmisteltu Amélien tulevaa vesille laskua. Pasi on käynyt veneellä viime viikkoina lähes tulkoon joka päivä tekemässä jotakin. Vappua edeltäneenä sunnuntaina olin siellä minäkin Pasin apuna. Saatiin otettua suojapeitteet pois ja purettua tukirakennenelmat pois veneen päältä. Sitten oli vuorossa kannen putsausta roskista imurilla ja tulihan se kansi pestyäkin sitten venepesulla.

Vapunpäivänä mentiin koko perheen voimin tekemään hommia ja vappupiknikille samalla. Sisko ja sen mieskin päättivät tulla auttamaan. Lapsista nyt niin kovasti apua ollut, mutta systerin kanssa saatiin hinkattua kansi melkein kokonaan nokipesulla ja tulipa imuroitua myös salongin sohvien aluset ja veneen lattia.

Pasi ja Kimmo sitten pesivät pohjan ja puhdistivat sinkit sekä potkurin ja potkuri tuli myös rasvattua. Myös kyljet tuli pestyä ja vahattua. Miehet saivat myös lastattua kaiken tukirakennelmiin tarvitun puutavaran meillä mukana olleeseen peräkärryyn, tuossa ne nyt kotipihalla odottavat uuteen paikkaan pääsyä. Maasähköjärjestelmäkin tuli uusittua talven aikana ja asennukset on nyt asetusten mukaiset eli suojaukset on kunnossa.

Salongin penkkien pehmusteetkin on melkein kaikki jo paikoillaan ja verhojen suunnittelu on  käynnissä. Hieman pitää vielä ikkunoita mittailla ja kiinnitystä suunnitella.

Tällä viikolla Pasi on vielä käynyt myrkkymaalit vetämässä pohjaan, joten kaikki alkaa olla valmista äitienpäivänä tapahtuvaa laskua varten.

Tässä vielä kuva meidän uudesta karttapöydästä ja jääkaapista.


Jonkun verran oli jo veneitä laskettu vesille Kantvikissa 29.4.12

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti