maanantai 28. toukokuuta 2012

Kevään opinnot

Pitää päivittää tähän opiskelutilanne. Keväällä tuli käytyä rannikkolaivurikurssi ja kävin tentissä, läpi meni helposti. Kyllä kannatti treenata kunnolla, koepäivän aamuna nousi kuume ja kunnon flunsassa menin kokeeseen, pari virhettä tuli mutta laitoin ne flunssan piikkiin.

Sitten kävin tenttimässä viestintäviraston rannikkolaivurin radiotutkinto kokeen, materiaalia oli toki tullut opiskeltua itsekseen pari viikkoa ennen koetta melkein joka ilta. Kokeen pitäjä tarkisti todella nopeasti kokeen ja ilmoitti tekstiviestillä sen läpäisyn, nyt odotellaan sitten itse todistusta. Sikäli mielenkiintoista että aluksen radiolupa tuli jo, mutta radiolupaa ei vielä ole tullut. Ilmeisesti passikuvan ja nimikirjoituksen skannaminen on hidasta puuhaa.

Kävin myös CEVNI kurssin ja tentin suorittamassa, kun sattui ko tilaisuus sopivasti tähän keväälle. Se onkin siitä erikoinen koe että ensin käydään kalvoilla materiaali läpi (ja jokaiselle jaettiin kirja) ja heti perään pidetään koe jossa saa olla jaettu materiaali esillä, no läpihän siitä kaikki pääsee. Siitä tulikin jo todistus.


Viikonloppuna tuli suoritettua käytännön veneilykurssi, luultavasti sekin tuli läpästyä ainakin koe oli helpohko. Kurssi oli hyvä jatko aiemmin käydyille navigaatiokursseille, nyt opittuja teorioita sovellettiin käytäntöön ja lisäksi opeteltiin hyödyllisiä käytännön asioita: solmuja, sammuttimen käyttöä ja tippuneen henkilön vedestä nostamista.

12.6 on rannikkolaivuri diplomien jako ja samassa tilaisuudessa saa myös todistuksen käytännön veneilystä. Sitten olisikin tarvittavat todistukset joilla voisi hakea kansainvälistä huviveneenkuljettajankirjaa. Harmi vaan että viikonlopun käytännön kursitodistuksella saa vain moottorivene merkinnän kansainväliseen huvivenekuljettajakirjaan, pitää vielä suorittaa purjealuksella vähintään päällikkötutkinto jos haluaa kirjaan merkinnän purjealukselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti