torstai 14. heinäkuuta 2016

Myötätuulessa ja vähän vastaisessakin 12 - 14.7.

Porkkalasta suuntasimme Helsinkiin. Pääsimme koko matkan myötätuulessa. Nostimme pelkän ison ja sen kanssa seilattiin vauhdikkaasti perille asti. Pihlajasaaren edustalla laskimme purjeen. Meressä oli jotain punaisia palloja, joten meinasi tulla vähän hätäinen lasku, kun ne olivat meidän vastatuulilinjalla, eikä mitään hajua, miksi ne siellä meressä olivat. No saatiin purje alas ja matka jatkuin kohti Valkosaarta. Olimme valinneet sen satamaksi, koska siellä sai pestä pyykkiä ja satamamaksuun kuului ilmainen kuljetus rantaan. Olimme ihan Olympia-terminaalin kupeessa, joten siitä pääsi vielä kakkosen ratikalla hyvin liikkumaan.
Perille päästyä pistimme kaksi koneellista pyykkiä pyörimään ja teimme ruokaa. Kun pyykit menivät kuivuriin lähdimme kaupungille minun siskoa treffaamaan. Pikaisesti nähtiin yhdellä terassilla Alkossa käynnin jälkeen. Sitten meidän olikin lähdettävä ottamaan pyykit pois kuivurista, jonka jälkeen suuntasimme takaisin keskustaan vielä ruokakauppaan. Hiukan oli meillä tiukka aikataulu, kaupan jälkeen kävimme purjehdusseuran klubilla syömässä ja sitten vielä pikaisesti saunaan. Kyllä uni maittoi.
Tykinlaukauksella annettiin klo 21 lipunlaskumerkki.
Seuraavana aamuna matka jatkui kohti Porvoota. Olimme lukeneet karttaa hieman huonosti ja tuli yllätyksenä että Laajasalon ja Santahaminan välissä on kääntösilta, jonka ali ei päästä. No onneksi se aukeaa puolen tunnin välein niin pääsimme siitäkin ohitse. Porvooseen matkattiin myös myötätuulessa ison avulla. Ohitimme useamman veneen jotka menivät samaan suuntaan, mutta jennalla. Emäsalon sillan jälkeen laskimme purjeen, koska loppuväylän syvyydeksi oli merkitty vain 1.9 m, joten nostimme kölin. Väylän syvyys oli matalimmillaankin 2.5 m, joten takaisintullessa ajelimme köli alhaalla.
Porvoossa olimme reilusti aikaisemmin mitä olimme Pasin sukulaisille ilmoittaneet. Ehdimme hyvin kaydä täydentämässä kahvivarastoa ja ostamassa pullaa. Loppuilta menikin sitten "sukukokouksen" merkeissä. Pasin veli ja sisko sekä siskon lapset asuvat Porvoossa tai lähiseudulla, joten kaikki kävivät sitten meillä kylässä. Kiitos vielä seurasta Aija, Mia, Jesse, Joni, Elias, Daniel, Jiri, Johanna, Anna, Ari, Liinu ja Tommi.

Hieman illalla oli väsy olo, mutta syötiin sitten vähän ruokaa vieraiden lähdettyä ja päätettiin jättää suihkussa käynti aamuun.
Aamu valkeni aurinkoisena, mutta välillä taivaalla oli tummiakin pilviä. Aamupalan jälkeen suihku ja kaupassa käynti ja sen jälkeen matkaan. Tyhjensimme septin (siinäkin oli 2.5 m syvää) ja suuntasimme Sipoon Kaunissaareen. Koko matka oli vastatuulta, eikä huvittanut kryssiä, joten koneajoksi meni tämä päivä.
Täällä Kaunissaaressa ollaan nyt ensi yö ja huomenna toivotaan meille suotuisampaa tuulen suuntaa. Tarkoitus olisi mennä Inkoon saaristoon asti.
Sataman ulkopuolella meri kuohuu...
Satamassa hyvä aaltosuojaus, ja ihan tyyntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti