sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Kauden ensimmäinen vasta- ja myötätuulessa

Viime keskiviikkona saatiin siis vene veteen. Siitä ei kuvallista todistusaineistoa taaskaan ole, kun minä jouduin yllättäen assariksi nostoon ja laskuunkin, kun siskon mies oli aikataulussa ja nosturikuski jälleen kerran ajoissa. Mutta homma saatiin hoidetuksi mallikkaasti pienestä sateen tihkusta huolimatta.

Pasi ja Teppo saivat isonkin laitettu paikoilleen ja minä kannettua vähän tavaraa veneeseen. Kunnon varustelu tapahtui sitten torstaina ja perjantaina oli perinteinen Turun reissu, kun vietiin toinen auto sinne odottamaan sunnuntaita.

Lauantai aamu valkeni hieman epävakaisena, ropsautti kuuron vettäkin ennenkuin pääsimme Pasin kanssa matkaan. Teini jäi kotiin. Vastatuulta oli tiedossa koko matkaksi. Onneksi olimme varustautuneet lämpimillä vaatteilla sillä ilma oli kylmä.  Peimarin selällä nostimme purjeet ja lähdimme kohti yöpaikkaa eli Dalskäriä. Kryssittiin jonkin matkaa, kunnes tulimme siihen tulokseen, että purjeet alas ja kone käyntiin, vastatuuli alkoi jo riittää.
 
 

Dalskärissä ei ollut ketään, mutta eipä odotettukaan että olisi. Rantautuminen onnistui mainiosti. Pasi laski ankkurin ja minä hoidin keulaköydet. Aloimme laittaa ruokaa aika pian tultuamme ja voin sanoa, että COBB on kyllä ihan paras ostos veneeseen mitä on tehty. Savustimme sillä lohta ja leivoimme mustikkapiirakan. Ensi kerralla pitää vaan muista tehdä se piirakka ennen lohta... sen verran kalaisa jälkimaku piirakassa oli...
COBB savustaa
  

Saimme muuten seuraakin eli emme loppujen lopuksi olleet "autiolla" saarella, kaksi muutakin purjevenettä tuli Dalskäriin yöpymään.

Illaksi tuulikin tyyntyi mukavasti, mutta sen verran kylmä ulkona oli ettei juurikaan tehnyt mieli poistua veneestä. Lämmityslaite toi mukavasti lämpöä veneeseen, uni maittoi kyllä.

Sunnuntaina heräiltiin rauhassa, ensimmäisen kerran katselin kelloa varmaan seiskan aikoihin, silloin paistoi aurinko. Lähdön hetkellä ei sitten enää paistanutkaan ja tuuli oli muuttunut jälleen navakammaksi. Oli sentään vähän lämpimämpää kuin lauantaina. Toki lämpimästi oli pukeuduttava tänäänkin.

Päästyämme saarten katveesta pois, alkoikin viikonlopun myötätuuliosuus. Oli takamyötäistä ja sivumyötäistä. Ensin nostimme vain ison, mutta Pensarin ohitettuamme myös fokan. Ja koko matka purjeilla aina rajakarille asti. Vettäkin saatiin matkan aikana niskaamme, onneksi ei kuitenkaan kaatamalla satanut.
Loppupätkä Tammistoon oli melkein vastaista (minun mielipide) ja Pasin mielestä sivutuuli, mutta kun köli oli jo ylhäällä niin koneella mentiin ja tehtiin jo rantautumisuunnitelmia. Tuonkin pätkän periaatteessa pääsisi köli alhaalla ja purjeilla mutta köli on pakko nostaa ennen satamaan ajoa, kun meidän laituripaikassa on vain n. 2 m syvää.
Rantautuminen onnistui tälläkin kertaa ja saimme köydet hyvin laitettua. Ennen seuraavaan reissuun lähtöä on tarkoitus laittaa vielä toinen sivuköysi paikoilleen, niin ei haittaa vaikka vähän tuulisi, vene pysähtyy kyllä sitten tukiköyteen, eikä karkaa pois "karsinastaan".


3 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että pääsitte jo purjehtimaan!

  Mä mietinkin vähän, kun luin tuota että että ensin savustitte kalaa ja sitten leivoitte piirakan :D No, tekemällä oppii ja onhan tuo silleen looginen, että eturuoka ensin tulelle pahimpaan nälkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnustetaan että meillekin tuli itselle vasta siinä vaiheessa mieleen kun kala oli savustumassa, että miltähän se piirakka mahtaa maistua... mutta ensi kerralla uusi yritys, vähän vaatii vielä harjoittelua.

   Poista
 2. Hei, nyt vasta osuin tänne vaikka näen että olett eolleet blogosfäärissä jo aimo tovin. Olettekohan edes haasteessa tarkoitettu pieni blogi ? Tällainen haaste on kuitenkin tarjolla: https://proviantti.wordpress.com/2015/05/15/meidat-on-haastettu/

  VastaaPoista