tiistai 19. elokuuta 2014

Sushia ja bingoilua Näsbyssä

Mietittiin taas kovin viikolla että minne suuntaan lähdettäisiin viikonloppuna. Satuin facebookista huomaamaan että Näsbyssä tarjotaan lauantaina sushia, joten valinta ei ollut kovinkaan vaikea.
Ei mitenkään yllättänyt, että teini halusi jäädä kotiin. Mentiin siis Pasin kanssa kahden. Pasi hoiti lähdön yksin, koska satamassa ei tuullut yhtään. Airistollakaan ei oikein tuullut, joten ajelimme koneella. Orhisaaren jälkeen nostimme purjeet ja alkuun autoimme koneella matkantekoa. Vähän oli sateen uhkaakin ilmassa, mutta onneksi ne tummemmat pilvet olivat menossa eri suuntaan kuin me. Kun sitten alkoi vähän enemmän tuulemaan sammutimme koneen.
Loppumatka Näsbyhyn on melkoisen kapeaa ränniä, kyllä siinä periaatteessa purjehtia voi, mutta tuulikin vähän väliä tyyntyi. Tosin parhaimmillaan se tietty oli silloin kun rantauduimme. Valitsimme tokin suojan puolen laiturista.
Illan mittaan tosiaan kävimme nauttimassa sushit GrillCafe Skagenissa (herkkua oli) ja pelaamassa erän bingoa, kun sellainen mahdollisuus oli tarjolla. Mitään ei kyllä voitettu. Saunottiin myös ja minä kävin pariin otteeseen uimassa. Loppuilta sujui rauhallisesti omassa veneessä.
Joku oli pullottanut meidän valkkariin tröttviiniä ja allekirjoittaneella oli hieman heikko olo aamulla. Sain kuitenkin avustettua veneen irrotuksessa ja septin tyhjennyksessä. Matkan teko meni kyllä enimmäkseen vaaka-asennossa sitloodan penkillä.
Norsskatan eteläpuolella väylällä näimme ison harmaahylkeen, se nousi pintaan noin viiden metrin päässä meidän veneestä. Näimme siis vain yhden, mutta sillä oli selvästi halua esiintyä, se nimittäin sukelteli rauhassa väylällä eikä pelännyt yhtään purjeveneitä, joista suurin osa meni tuulettomuuden vuoksi koneella. Pitkän aikaa se esitteli taitojaan pinnallakin, eikä heti sukeltanut karkuun niinkuin yleensä. Valitettavasti emme kuitenkaan ehtineet kuvata kaveria.
Koko kotimatkan tulimme siis koneella mutta sehän johtui siis tuulettomuudesta eikä emännän väsymyksestä. Rantautuminen onnistui mainiosti takaa tulevan tuulen ansiosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti