tiistai 20. syyskuuta 2016

Kylmää kyytiä

Vaikka viikonlopun tuuliennusteet näyttivätkin heikonlaisilta lähdettiin kuitenkin lauantaina käymään Näsbyssä. Alkumatkasta Airistolla pääsimmekin purjeilla ja saimme testattua että spinnun kierteet on selvitetty. Spinnua leviteltiin vielä perjantai-iltana kotona pitkin lattiaa ja hinattiin edestakaisin sukkaan ja pois. Mutta toimihan se sitten hyvin taas lauantaina.
Omenaisten aukolla tuuli hiipuikin ja päädyttiin sitten koneajoon loppumatkaksi. Päivä olikin aika pilvinen eikä edes erityisen lämmin, mutta onneksi se vähäinenkin tuuli oli myötäinen, joten ei palella tarvinnut.
Näsbyssä oli reilusti tilaa, pari muuta purjevenettä ja pari moottorivenettä ainoastaan. Satamamaksun maksettuamme teimme ruokaa ja istuimme hetken sitloodassa kuuntelemassa naapuriveneen kitaransoittoa. Olimme päättäneet saunoa heti seitsemältä, niin että ehtisimme sitten katsomaan Possea televisiosta.
Saunareissusta ei sitten loppujen lopuksi tullut mitään. Minä menin naisten puolelle naapuriveneen rouvan ja tyttärien kanssa ja totesimme, että sauna on kylmä. Siitä käytiin sanomassa ja hups kun olivatkin unohtaneet laittaa sen päälle. No ei se siltikään alkanut lämmetä kovin nopeasti, joten jouduimme tyytymään kuumaan suihkuun. Tällä kertaa tuli sitten tuhlattua vettä vähän enemmän kun oli aika kylmä siellä suihkuhuoneessakin. No ehdimmepä sitten hyvin katsoa Possea. Meillä oli "televisiona" Pasin kännykkä, suhteellisen hyvin toimi MTV-katsomo. Katsottiin sitten vielä Pelimies ja sen jälkeen olikin aika käydä nukkumaan.

Miten sitä sunnuntaisin herääkin kukolaulun aikaan vaikka saisi nukkua? Niin kävi nytkin. Kahdeksalta noustiin ja maisema oli kaunis aamusumussaan. Yhdekän jälkeen päästiin jo liikkeelle ja kävimme tyhjentämässä septin. Joka oli muuten aikaisemmin vierasvenesataman rannassa, mutta on nyt saanut uuden laiturin ihan siihen niemen kärkeen. Ensin testattiin syvyyttä ajamalla keula kohti rantaa, kahden metrin kohdalla peruutettiin takaisin ja todettiin että päästään riittävän lähelle septiä köliä nostamatta ja peruutettiin laituriin. Septissä oli kyllä riittävästi letkua, että kauemmaksikin veneen voi huoletta jättää.
Päivän teema oli auringonpaiste ja tuulettomuus. Kieltämättä keli oli aikamoisen kalsea koneella ajella heikkoon vastatuuleen. Päivän kohokohta oli hyljebongaus ja vielä kaksi kertaa.
Etsi kuvasta hylje
Minulla tuleekin veneilystä parin viikon tauko, kun tulevana viikonloppuna Pasi lähtee perinteiselle äijäreissulle ja seuraavaksi viikonlopuksi on muita suunnitelmia. Veneen siirto alkaa olla ajankohtainen, se on edessä viimeistään lokakuun puolen välin paikkeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti