maanantai 9. toukokuuta 2016

Kevätpäivitys

Vene on onnistuneesti purjehdittu kesäkotiin Turkuun. Miten tähän päästiin, siitä hieman seuraavassa.

Venemessujen jälkeen tehtiin päätös, että hankitaan se rullalaite. Onneksi vanhasta jennasta saatiin modattua rullaan sopiva purje, ei tarvittu uutta. Aurasailsille menivät huoltoon ja modaukseen myös iso sekä fokka. Isoa vähän lyhennettiin ja korjattiin. Itseskuuttaavasta fokasta tehtiin myös rullaan sopiva, sitä ei tosin vaakalattojen vuoksi voi rullata mutta saa sen nostettua ylös ja sillä voi purjehtia.

Myös veneellä oli tarkoitus tehdä kevään mittaan remppaa. Pasi suunnitteli pleksien vaihtoa, mutta se osoittautuikin ajateltua hankalammaksi, joten vaihtoon meni vain 2 pleksiä. Loput vain hiottiin ja kiillotettiin. Sisätiloissa ikkunoiden listat otettiin irti ja laitettiin kuntoon. Nyt meillä on edessä (jälleen) miettiminen miten ne verhot kiinnitetään. Aiemminhan vaijerit olivat listoissa kiinni. Mutta katsotaan.
Vapun jälkeisen viikon Pasi oli lomalla ja minäkin ehdin töiden jälkeen auttamaan kunnostushommissa. Ja kiirehän siinä meinasi taaskin tulla. Vesillelasku oli sovittu helatorstaiksi. Onneksi venekatoksen liikuttelu oli helppoa, joten siinä ei kauaa mennyt aikaa. Ennemminkin odoteltiin nostoskuskia, joka oli vähän myöhässä aikataulusta, mutta mikäpä oli ollessa kun aurinko paistoi.
Vene saatiin loppujen lopuksi sutjakasti veteen ja torstaina vielä laitettiin rullapurje paikoilleen ja kannettiin tavaraa veneenseen. Perjantaiksi jäi Pasille sitten ison laitto  ja vesisäiliön täyttö ynnä muuta pientä, kun lauantaina oli vähän pakko lähteä purjehtimaan, että päästään telakalta isojen veneiden laskun alta pois. Perjantai illalla vielä perinteinen toinen auto Turkuun reissu ja kaikki olikin valmiina lauantain siirtoa varten.

Lauantai aamuna olimme ajoissa telakalla. Matkaan päästiin varmaan joskus ysin pintaan. Alkumatka oli jälleen koneajoa vastatuuleen. Gullkronalla nostimme vasta purjeet ja pääsimme hyvin lähelle Dalskäriä purjeilla. Ensi tuntuma rullaan oli hyvä. Dalskärissä oli 4 venettä ennen meitä ja pari tuli meidän jälkeen. Hieno ilta, grillattiin ruokaa ja nautittiin kauniistä säästä.
Sunnuntaina ei onneksi ollut kiirettä mihinkään. Nautimme rauhassa aamupalaa ja lähdimme pikkuhiljaa purjehtimaan kohti Turkua. Matkalle osui kyllä kaikenlaisia tuulia. Hyvää sivutuulta, vähän myötätuulta, totaalinen pläkä (jonka aikana ehdin vaihtaa shortsit hetkeksi) ja jälleen vauhdikasta sivutuulta. Ja se rulla, muistinko jo mainita kuinka kätevä se onkaan. Turun päässä vielä kamojen pakkaus ja autoon lastaus. Ja kohti kotia.

1 kommentti:

  1. Ihanaa ja turvallista veneilykautta! Olisi mukava joskus nähdä jollain laiturilla =).

    VastaaPoista