keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Kotimatkalle Parattulan kautta

Sunnuntaina nukutti jostain syystä vähän pidempään kuin normaalisti, kumma homma. Aamupalan jälkeen alettiin kuitenkin tekemään lähtöä noin puoli kahdentoista aikaan. Piiu ja Riikka tulivat vielä laiturille vilkuttamaan ja toki saivat sitten irrottaa meidän köydet.

Purjeet oli nytkin laitettu valmiiksi vaikkei tuullutkaan ihan niin kovaa kuin edellisenä päivänä. Tällä kertaa saimme purjehtia lähes koko matkan myös Ströömillä, sen verran takamyötäisesta tuuli. Parattulaa ennen laskettiin purjeet ja nostettiin köli että pääsemme satamaan.
Vain muutama vene oli paikalla ja niistäkin osa vain lounastauolla. Vieraslaitureissa oli ilmeisesti veneitä myös vähän pidempiaikaisella kiinnityksellä kun niissä ei kuitenkaan ketään näkynyt. Parattulan olimme valinneet välietapiksi suojaisuuden ja saunan takia. Tällä kertaa saikin saunoa ihan yksikseen. Sellainen miinuspuoli saunalle on tällä kertaa annettava, että niitä ei oltu siivottu edellisen illan saunakerran jälkeen. Pasi kertoi että miesten puolella oli lauteilla peflettejä pitkin poikin. Vähän oli hälläväliä meininkiä näin loppusyksystä kun laiturilla oli myös pari tyhjää lasia jotka eivät häipyneet mihinkään meidän siellä olon aikana.
Jostain kumman syystä unille käytiin aikaisin, eikä edes kirjaa jaksanut lukea.

Maanantai aamuna heräsin ensimmäisen kerran varmaan kuuden maissa kurkien huutoon. Ulkona näytti niin sumuiselle että käänsin kylkeä. Nousimme kuitenkin jo varmaan kahdeksan maissa ja ennen puoli kymmentä oli septi tyhjennetty ja kotimatka alkanut.
Maanantai kotimatkasta sen verran, että oli kaunista ja aurinkoista. Ei tuullut mentiin siis koneella. Päivän aikana näkemämme veneet oli laskettavissa kahden käden sormilla, aika hiljaista siis.
Päivän lintubongaus oli harmaahaikara pariskunta (todennäkösesti) Rymättylän lähistöllä, mutta eihän siitä mitään kuvaa ehtinyt ottaa.

Kaikenkaikkiaan meillä oli oikein onnistunut pitkä viikonloppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti