lauantai 18. toukokuuta 2013

Siirtopurjehdus Salo- (Seili-Hirvensalo)

Tänään oli päätetty lähteä siirtämään venettä Turkuun kesäksi. Lapset päättivät eilen että eivät lähde mukaan, joten teimme Pasin kanssa suunnitelman muutoksen ja päätimme viettää yön Seilissä ja purjehtia sitten sunnuntaina Hirvensaloon.

Aamulla ei ollut mitään kiirettä herätä, mutta kyllä me jo ennen kahdeksaa taidettiin nousta. Aamupalat nassuun ja kamat autoon. Sitten  vaan kierros Halikon kautta kun haettiin Teppo mukaan, että saa meidän auton, jolla hakee meidät sitten huomenna Turusta.

Keli oli lämmin
Lastaus sujui nopsaan kun ei ollut paljoakaan tavaraa, sen verran että yön yli reissun pärjää. Lähtö sujui ongelmitta telakalta, vaikka kone vähän yskien käynnistyikin (tästä ehkä olisi jo pitänyt arvata, että hyvää se ei tiedä). Pikkuhiljaa päästiin eteenpäin jokea ja Pasi ihmetteli, että kylläpä se kone huonosti käy ja sammuttikin moottorin kerran ja käynnisti uudelleen, että josko paremmin toimis.Ilma oli mitä hienoin, aurinko paistoi lämpimästi ja näimme paljon vesilintuja. Matkantekoa kesti vielä hiukan aikaa, kun sanoin, että haisee kyllä kamalasti tuo dieseli tuolla sisällä ja kun Pasi meni katsomaan alas, niin öljyä tihkui moottorista lattialle. Siinä oli sitten tehtävä päätös, että käännytään takaisin, koska tuulettomalla säällä on melko kurjaa jos moottori laukeaa kesken matkan.

Öljyä roiskuu


Puhelin käteen ja soitto Tepolle, että tulepa telakalle takas, ei me haluttukaan tänään just purjehtia minnekään.


Onneksi tossa telakan rannassa on tilaa, ens viikolla taitaa olla "ohjelmassa" moottorin nosto ja tuominen tänne autotalliin ropattavaksi. Meidän kausi hieman nyt sitten viivästyy.

Päivän lintubongaukset: pääskynen lenteli telakalla ja 90% varmasti bongasin 2 merikotkaa taivaalla kun olimme päässeet Halikon lahdelle, josta käännyimmekin sitten takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti