maanantai 22. lokakuuta 2012

Veneen nosto

Tänään oli sitten maston irroitus ja nosto sekä veneen nosto pukille. Amelien venepaikalla oli viimeviikon toinen vene josta irroitettiin moottori, ja sen jälkeen sen oli määrä siirtyä omaan pressuhalliin. Lauantaina sain tekstarin että moottori nousee ja sunnutaina paikka on vapaa.

Menin lauantaina telakalle valmistelemaan venettä nostoon ja siellä oli moottorin nosto käynnissä, kysäisin nosturi kuskilta koska ehtisi meidän veneen nostaa, kuskille kävi parhaiten maanantai koska oli silloin muutenkin tulossa nostamaan veneitä. Mulla sattui ikävästi olemaan hammaslääkäri iltapäivällä 15.30 ja nosto sovittiin klo 16.30 alkavaksi (arvelin että lääkärissä ei menisi kauaa).

No hammaslääkäri oli 10 min myöhässä ja toimenpide kestikin enemmän kuin lääkärikään oli arvellut, hammas oli kunnossa klo 16.20, ihan hyvä muuten mutta olin Suomusjärven toimipisteessä ja matkaa oli noin 40km telakalle. Onneksi kaverit Tommi, Teppo ja Pia oli telakalla niin pääsivät edes veneen siirtämään nostopaikalle ja vielä löysäsivät vantit loppullisesti, työkalut oli tietysti veneen sisällä ja mun autossa avaimet niin joutuivat kymmenkunta minuuttia odottelemaan sokkien irroittelua.

Hetkessä saatiin kaikki maston vaijerit irti ja nosturi kuski pääsi nostamaan mastoa, kyllä se vaan käy kätevästi kun on ammatti mies nosturin puikoissa. Vietiin masto miehissä sivummalle ja sitten veneen nostoon, sekin onnistui aika kivuttomasti auton kyytiin. Autosta sitten nostettiin pukeille ja kaikki sujui kyllä oikein moiteettomasti. Ei voi muutakuin suositella Salon seudulla tätä yritystä: http://www.kuljetusliiketaunosalminen.fi/

Laitettiin vielä Tepon kanssa glykolit koneeseen ja jäin sen jälkeen pesemään veneen pohjaa, nyt vene on talvehtimiskunnossa, ensiviikonloppuna vielä pressu päälle. Valitettavasti ei nyt tullut kuvia kun ei sattunut kameraa, eikä siinä vauhdissa olisi kuvia ehtinyt ottamaankaan. Suurkiitos Tepolle ja Tommille avusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti