sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Päiväpurjehdus Röölään

Tämän viikonlopun suunnitelmana oli, että lähdetään la aamulla Röölään tyhjentämään septi ja jäädään sitten jonnekin siihen lähistölle yöksi. No lauantain tuulet torpedoivat hyvinkin tämän retken, joten tyydyimme käymään Röölässä päiväseltään sunnuntaina.


Herättiin ajoissa aamulla ja saatiin lapsetkin ylös. Lähdön hetkellä Samilla oli huono päivä ja olo, joten päätti sitten jäädä yksin kotiin. Sini sentään tuli meidän mukaan.


Laiturista lähtö sujui hyvin ja Airistolla oli tuulta mukavasti. Päästiin yhdellä halssilla suoraan Iso-Maisaareen vievälle oikoreitille. Röölä kun on siinä sitten ihan lähellä.Röölän laiturista bongattiin septipaikka ja päästiin  kylkikiinnityksellä laituriin melkoisen nopeasti ja mukavasti. Septipaikka oli tämän kesän toiseksi paras. (Verkanin palvelua on paha pistää paremmaksi...) Ranta oli riittävän syvä (yli 4m), ei tarvinnut pelätä juuttumista pohjaan. Septiletku oli riittävän pitkä ja kevyt. Ja mikä parasta, septi toimi sähköllä.

Jäätiin siihen sitten vielä tekemään lounas, koskapa rannassa ei mitään suurempaa ruhkaa ollut. Lähtö laiturista sujui myös hyvin. Takaisin lähtiessä oli ensin kova vastatuuli, mutta kun käännyttiin niin saatiin mukava myötäinen. Oikoreitti meni ison  kanssa myötätuulessa ja airistolle tultaessa nostettiin vielä fokkakin, melkoista haipakkaa päästiin airiston yli suoraan rajakarille. Purjeet alas ja loppumatka koneella. Kotilaituriinkin kertalaakista ja sitten vielä vähän purje- ja köysisulkeisia ja kohti kotia.
Tällä mastolla ei enää purjehdita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti