torstai 2. elokuuta 2012

Ahvenia Tiuroilla

 Yö Pähkinäisissä oli ihanan rauhallinen ja tyyni, ei edes liplatusta kuulunut veneeseen. Eikä yhtään venettäkään tullut yöllä laituriin tai ajanut ohi. Tai sitten me vain nukuimme niin sikeästi ettemme kuulleet yhtään mitään.

 Eilen tuli luvattua lapsille, että tänään saavat nukkua niin pitkään kuin haluavat. Teini otti ilon irti ja taisi nousta ehkä puolen päivän aikaan. Siihen mennessä Sami oli ehtinyt onkimaan isoja ahvenia ja saamaan monta uutta kalakaveria laiturilla. Parhaimmillaan laiturilla oli 6 lasta onkimassa. Syöttinä lapset käyttivät Tiuroja = Salakka, joita yhden kalastajapojan pappa nappasi verkoillaan ihan meidän veneen vierestä.

Isompaa koukkua kehiin isoja kaloja varten

Samin suurin ahven
Oli sitten tämän kesän ensimmäinen kerta kun kapteenska sai istua veneen kannella auringossa lukemassa kirjaa. Huolimatta aurinkorasvasta, saattoi ehkä hiukan kärähdystäkin tapahtua.

Tänään kun ei ollut kiire minnekään, niin nautittiin lounaskin Pähkinäisissä. Pasi sai vielä kunnian perata Samin saaliin ja sitten oltiin valmiit matkaamaan kohti kotia. Septi käväistiin tyhjentämässä vauhdilla, mentiin nimittäin päin ja lujaa sitä kelluvaa septisäiliötä, kun kapteeni ei nähnyt keulanköysitytön käsimerkkejä ja vauhtiakin oli liikaa. Ei tullut vaurioita, vain vähän sinistä väriä keulaan.

Säätila tänään Pähkinäisissä

Tästäpä sitten suuntasimme kohti Isoa-Maisaarta ja jo hyvin tunnettua oikoreittiä kohti Hirvensaloa. Päivän lintubongaus tuli tehtyä heti kohta septiltä lähdön jälkeen, Merikotka näyttäytyi vihdoin viimein. Tokihan lapset olivat jo ehtineet veneen sisälle, mutta hiukan nopeasti tulivat kannelle kun kuulivat mikä taivaalla liitää. Kuvaa siitä ei tiettykään ehtinyt ottaa, mutta aika läheltä se nähtiin ja komeaa oli liito.

Päivän pakollinen pilvikuva

Koneella tultiin koko matka ja Airistolla olikin melkoiset aallokot. Rantautuminen kotilaituriinkin oli haastavaa kun tuuli takaa sivusta, mutta suhteellisen helposti meni kuitenkin. Kapteenin kommentti rantautumisesta: "harjoitus tekee mestarin ja mestarit harjoittelevat aina". Tavaroiden tyhjennys veneestä sujui ennätysaikaan ja koko perheen voimin. Jääkaapin pakastimen sulatus otti pisimmän ajan. Ja jotta ei olisi liian nopea  kotiinlähtö, käytiin ajamassa kunniakierros, kun kapteeniltä jäi kotiavaimet veneeseen. Tämä tosin huomattiin n 100 metriä sataman portilta, että ei sen pidempää kunniakierrosta kuitenkaan.

Huomenna meillä syödään ahvenfileitä ja uutta perunaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti