sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Keisarinsatamassa 24-25.8.19

Pikkusiskon ja hänen miehensä kanssa sovittiin jo viime kesänä että tänäkin vuonna tehdään yhdessä reissu. Sovittiin viikonloppukin hyvissä ajoin etuikäteen. Sattui vielä sopivasti pikkusiskon syntymäpäiväksi reissu. Toiveita sataman suhteen ei sen kummemmin ollut mutta sen verran kuitenkin, että saunaan olisi  kiva päästä, grillipaikka ruoan laittoa varten ja mulle tietysti saunan lisäksi bonuksena se, että pääsisi uimaan. Onneksi tuolle viikonlopulle sattuivat aivan muut kuin pohjoistuulet, niin päästiin Högsåran Kejsarhamniin, koska pitäähän kerran kesässä päästä Farmors Cafen kakkuja syömään.
Soitin vielä perjantaina satamaan ja varasin saunan. Siellähän on niitä kaksi, mutta koska uimaan piti päästä niin varasin sen rantaa lähempänä olevan saunan.

Lauantaina olikin ihan kiva purjehduskeli. Veera ja Teppo bongailivat ahkerasti hylkeitä ja kotkia, menomatkalla yksi hylje ja useampi kotka, samoin kotiinpalumatkalla. Meillä oli koko matkan ajan peesissä purjelaiva Inga-Lill, Airistolla yrittivät kovasti jopa ohittaa, mutta eivät onnistuneet, sen verran hyvää vauhtia purjeilla pääsimme. Aivan samoja reittejä menivät kuin mekin, olimme valinneet tuulien mukaisesti Paraisten portin kautta kulkevan reitin. Muutamassa kohtaa piti hieman koneella auttaa, mutta muuten purjehdittiin. Kejsarhamnissahan on kelluva septi, joten veneen septitankki päästiin tällä reissulla tyhjentämään. Laiturissa oli hyvin tilaa, paikan sai vapaasti valita.
Me reippailimme heti ensimmäiseksi nauttimaan siis siskon syntymäpäiväkahvit Farmors Cafehen, kyllä oli taas herkulliset kakut. Päivän menu meillä tosiaan oli, että grillataan poroa, Kejsarhamnissa on kiva grillipaikka ja käytössä kaasugrilli. Minähän olin tehnyt lisukkeet melkein valmiiksi eli pilkkonut vihannekset ja cole slaw oli tehty jo edellisenä iltana. Meille jäi Veeran kanssa uunin vahtiminen kasvisten ja fetan kypsyessä siellä ja miehet grillasivat rannassa. Syötiin myös grillipaikalla ja mikäs siinä oli mukavassa säässä nauttia hyvästä ruuasta.

Sauna oli tosiaan oikein mukava ja minun lisäkseni Teppo sitten uskaltautui myös käymään meressä. Loppuillasta taidettiin sitten kuunnella musiikkia ja höpötellä.
Paluumatka sunnuntaina sujui myös oikein vauhdikkaasti. Tuulta oli jälleen ja osan matkaa päästelimme spinnulla. Viikonloppu oli lämmin ja todella paljon veneitä liikkeellä. Melkein kuin olisi purjehduskisoissa ollut sen verran ruuhkaista oli välillä.
Kaikenkaikkiaan onnistunut reissu ja nyt taas uutta suunnittelemaan ensi kesäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti